Auto second Hyundai ix35(frumosul ruginos)

Cine este interesat de un auto second poate fi surprins sau dezamagit de acest model ,depinde de ce asteptari are.!

Lansat pe piata cu speranta de a fura din clientii modelelor europene ca masina noua nu a rupt piata la vanzari.Pretul sau era destul de mare si asta a pus pe fuga multi ce voiau sa cumpere aceasta masina.Acum cine vrea sa cumpere un auto second poate sa economiseasca multi bani daca stie ce sa evite la acest model.Analiza noastra va poate indruma sa luati decizia corecta mai usor,acesta fiind si scopul nostru de a va informa corect.

-Minusuri

Arcuri

Arcuri rupte si amortizoare sensibile.Cele mai multe defectiuni sunt gasite la cele care au tractat rulote.De asemenea cele care au iesit des in afara asfaltului au aceasta problema.

Servofrana

Problema apare la pompa de vacuum a servofrânei,acesta fiind vinovata.Recomandam schimbarea ei cu una aftermarket pt ca este mai ietina si uneori mai fiabila ca originala!

Rugina

Inadmisibil! Rugina gasita la masini cu o vechime de 3-4 ani nu este o raritate.Nu vrem sa ne gandim cum va fi peste 10 ani la caroserie!

Cutia manuala

Cutia uneori agata uneori la schimbarea treptelor .

Intinzatorul de centura

In 2014 a fost remediata problema de fabricatie gratis de Hyundai la o rechemare in service.

Articulatii

Pivotii sunt intre cei vizati fiind mai sensibili decat restul pieselor.Rulmentii pot face probleme datorita suspensiei destul de dure si a drumurilor prost asfaltate.

+Plusuri

-Fiabilitate destul de buna in segmentul sau

-Depreciere relativ mica pentru o marca de volum

-Imagine de marca in crestere

Note

Caroserie 6

Spatiu/utilitate 6

Confort 7

Siguranta 7

Sportivitate 8

Sarcina utila 8

Tractiune 8,5

Fiabilitate 8

Valoare de piata/Depreciere 7

Notele sunt date in raport cu rivalii sai din segment.Probleme modelelui cu rugina,spatiul mic interior si suspensia destul de tare penalizeaza modelul.Fara aceste minusuri putea se putea la suprematia clasei sale.Ca exemplul banalul Tiguan il bate pentru ca nu face exces la nimic si puncteaza la toate capitolele.

Motorizari

Benzina

1.6gdi-135cp

2.0-163/166cp

2.4-177cp

Motorina

1.7crdi-115cp

2.0crdi-136/184cp

Ce motorizare alegem?

Motorul diesel de doi litri este alegerea cea mai buna,recomandam versiunea de 184 de cp.Aceasta este suficient de puternica si economica pentru acest model.

De ce nu recomandam deloc nici un motor pe benzina ?

Datorita cuplului motor redus si a consumului ridicat nu te vei bucura pe deplin de masina.Indiferent de motorul ales nu vei putea avea consum de sub 8litri in cazul cel mai bun .Greutatea ei ridicata este un impediment pentru aceste motoare.Pe viitor calea este cea a lui Lexus care este pionierul hibridelor.Pare de necrezut dar un suv hibrid bate la costuri un diesel iar acest model inca nu are versiune hibrida.

Masini Germania.Da,nu este deloc o greseala acesta expresie.Pentru cei care nu stiati modelul Hyundai ix35 este proiectat in Germania cu ajutorul inginerilor germani.Centrul de design si proiectare al lui Hyundai pentru Europa se afla in Germania si acesta creioneaza strategia globala a marcii.Directorul centrului este un fost sef venit de la grupul VW.

Cars Germany spun englezii din presa auto de profil uneori cand au in teste Hyundai generatii noi.Pentru romani masini Germania este situata intre prestigiu si dezastru.Acesta este in functie de ce experiente a avut fiecare cu masinile din aceasta tara.Samsarii au stricat uneori prestigiul uneori romanii din cauza intretinerii precare.Vrem nu vrem ora exacta in auto tot Germania o da.Baremul valorii masinilor sh de calcul dupa care calculeaza companile de asigurari precum si inovatiile sunt de acolo.Restul doar dau copy paste

Ca o comparatie intre o marca germana veche de peste 100 ani cum eeste Opel si Hyundai,marca coreeana deja a depasit Opel rapid.Fara suparare pentru fanii Opel,in acest moment Hyundai pare o marca premium fata de Opel.Ne raportam in special la fiabilitate,valoarea de piata si depreciere in timp.In momentul cand mai cautati acest cuvant cheie,, Masini Germania” nu uitaiti sa vedeti si oferta Hyundai.Este posibil sa gasiti ofera potrivita si sa fiti surprinsi de calitatea lor!

Concluzie

Acest model de Hyundai inca nu poate aspira la varful segmentului din cauza unor probleme de fiabilitate ce puteau fi evitate.Ca si auto second insa reprezinta o optiune interesanta pentru ca preturile sunt in cadere fata de alte masini din clasa sa.Nu este putin lucru sa cumperi cu un cost cu peste 50% mai mic fata de pretul cand a fost noua si in plus sa mai nimeri si garantie!

Daca nu esti fan Hyundai acest model de ix35 nu te poate face sa iubesti aceasta marca fiind destul de plasticoasa la interior.Unele elemente au tenta de low cost dar sunt durabile in timp.Daca vrei cumperi ceva auto second greu se pot gasi masini ce mai pot beneficia inca de garantia producatorului.Asta este cel mai mare avantaj al acestui model,stii ca 5 ani cineva a dus masina regulat la service pentru a nu pierde garantia.In cazul in care masina nu este la primul propietar sau nu are evidenta service in primii 5 ani uita de acesta masina!

Spunem uita de ix35 pentru ca de exemplu un Ford Kuga generatia a doua ca masina auto second este mult mai fiabila.Asta este doar un singur exemplu fiind si altele mai bune.Piata auto second este destul de dura mai ales in Romania unde saracia este mare.In tarile vestice piata auto second difera fiind diferente uneori mari de pret.Motivul il reprezinta reviziile extrem de scumpe,pretul fiind pe ora de manopera.Cei cu probleme la masini prefera sa le dea sub pretul pietei.Ca o concluzie finala masina merita cumparata in cazul unei oferte de nerefuzat.Spunem asta datorita faptului ca in Romania cine vrea sa isi cumpere ceva auto second rar alege acesta marca si pierzi mult la revanzare!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *