CUM SĂ SLĂBIȚI PIULIȚELE ȘI ȘURUBURILE BLOCATE, RUGINITE SAU BLOCATE ?

Uneori, asigurarea faptului că rugina , griparea și coroziunea elementelor mecanice nu împiedică buna funcționare a utilajelor industriale este o provocare. Prin urmare, astăzi vrem să vă vorbim despre cum să slăbiți piulițele și șuruburile blocate, ruginite sau blocate, protejând în același timp piesele de rugină.  

DE CE PIESELE SE BLOCHEAZĂ ȘI RUGINESC?

Piesele mecanice se gripează și ruginesc din cauza unei varietăți de cauze , inclusiv expunerea la umiditate , coroziunea chimică și acumularea de particule de murdărie și grăsime .  

În funcție de activitatea industrială, fiecare factor va avea o importanță diferită în proces. Să ne uităm la câteva exemple:  

  • Industria maritimă și navală : Expunerea constantă la apă sărată în mediile maritime face ca părțile mecanice ale navelor și structurilor navale să fie predispuse la rugină și gripare. 
  • Industria petrochimică: Produsele chimice corozive și condițiile extreme de mediu din uzinele petrochimice pot accelera procesele de oxidare și coroziune a pieselor mecanice. 
  • Industria minieră: Minele au adesea condiții de umiditate ridicată și expunere la substanțe chimice corozive, care pot precipita rugina și sechestrarea pieselor din mașinile grele. 
  • Construcții și lucrări publice: Expunerea constantă la elementele atmosferice, cum ar fi ploaia, vântul sau umiditatea, poate provoca ruginirea pieselor mașinilor de construcții. 
  • Industria metalurgică: producția de metale implică procese chimice și expunere la temperaturi ridicate, care pot afecta durabilitatea pieselor metalice. 
  • Industria agricolă: Echipamentele agricole sunt adesea expuse la intemperii și umiditate, ceea ce provoacă rugina.  
  • Industria auto: Vehiculele sunt expuse constant la condiții meteorologice (ploaie, zăpadă…) care pot accelera oxidarea componentelor precum șuruburile, piulițele și piesele metalice din șasiu. În plus, piesele mecanice precum frânele, suspensiile și alte componente ale motorului sunt supuse utilizării intense și factori precum căldura și frecarea. În fine, în atelierele mecanice, expunerea la substanțe chimice (ulei, benzină, lichide de frână, detergenți etc.) este inevitabilă.  

Un alt factor de risc care trebuie luat în considerare în orice sector este întreținerea deficitară. Eșecul de a întreține în mod corespunzător piesele mecanice (cum ar fi neungerea lor în mod regulat ) sau utilizarea de produse de calitate scăzută poate accelera oxidarea și blocarea componentelor. 

Pe scurt, combinarea mai multor elemente (umiditate, coroziune chimică, acumulare de murdărie…) poate duce la formarea unui strat de oxid care aderă la suprafețele pieselor, provocând o mare rezistență mecanică .  

Pentru profesioniștii din industrie și proprietarii de fabrici, ateliere și alte întreprinderi, rugina, griparea și coroziunea prezintă riscuri , cum ar fi potențiale întârzieri de producție, deteriorarea pieselor în timpul demontării forțate și costuri de întreținere crescute. 

CUM SĂ COMBATEȚI COROZIUNEA ȘI OXIDAREA ÎN PROCESELE INDUSTRIALE 

Combaterea oxidării și coroziunii în procesele de fabricație este esențială pentru menținerea siguranței suprafețelor și structurilor metalice, precum și pentru a asigura continuitatea producției. 

Pentru a combate oxidarea și coroziunea în procesele industriale, este esențial ca mașinile să fie amplasate într-un mediu uscat și controlat și ca piesele, piesele de schimb și alte elemente mecanice să fie depozitate corespunzător.  

Cu toate acestea, acțiunea cheie este de a proteja metalul cu o peliculă care îl izolează de mediu, adică de a folosi produsul lubrifiant adecvat .  

Dacă sunteți interesat să vă extindeți cunoștințele pe această temă, vă recomandăm să citiți această postare . În acesta vă explicăm în detaliu ce cauzează  coroziunea  și oxidarea metalelor și vă vom oferi cheile pentru rezolvarea ambelor probleme.  

CUM SĂ SLĂBIȚI ȘI SĂ LUBRIFIAȚI PĂRȚILE BLOCATE ÎN ACELAȘI TIMP!  

După cum a fost deja clarificat în exemplele anterioare, în mediul industrial solicitant, piesele mecanice și componentele mașinilor suferă o expunere constantă la condiții nefavorabile. Ca urmare, este normal ca șuruburile și alte obiecte să ruginească și să se prindă.  

Prin urmare, este esențial să aveți un produs care să vă permită să slăbiți și să lubrifiați piesele ruginite. Și pentru aceasta vă recomandăm Blinker Aflojatodo . Datorită acestuia, puteți slăbi piulițele și șuruburile blocate, ruginite sau blocate.  

 Acest spray nu numai că dizolvă eficient rugina și lubrifiază simultan, dar oferă și un strat de protecție împotriva coroziunii pe termen lung   .

Capacitatea sa mare de penetrare asigură o acțiune rapidă și extrem de eficientă, chiar și asupra pieselor extrem de blocate, ceea ce se traduce în economii de timp și efort pentru profesioniști. 

De asemenea, are o mare rezistență la umiditate, care este esențială pentru menținerea integrității pieselor în medii industriale.  

Cu alte cuvinte, atunci când vine vorba de desfundarea și lubrifierea pieselor ruginite din sectorul industrial, Blinker Loosener nu numai că rezolvă problemele actuale ale pieselor, ci și previne uzura și deteriorarea viitoare.  

APLICAȚII ALE BLINKER LOOSENER 

Blinker Loosener asigură că mecanismele își mențin performanța optimă și le prelungește durata de viață utilă, făcându-l instrumentul perfect pentru lucrările care necesită produse profesionale de înaltă performanță.  

Datorita capacitatii sale impresionante de penetrare, acest produs se remarca prin faptul ca are o eficacitate mai mare in comparatie cu alte produse conventionale de pe piata. Datorita caracteristicilor pe care tocmai le-am explicat, acest lubrifiant antirugina are multiple aplicatii in diverse sectoare. 

De exemplu, în atelierele mecanice auto și vehicule industriale facilitează întreținerea și înlocuirea componentelor; În sectorul nautic, contribuie la menținerea în condiții optime a echipamentelor și structurilor navale; iar în industria construcțiilor poate fi folosit pentru a proteja recuzita de construcție împotriva coroziunii și pentru a prelungi durata de viață a acestora.   

După cum am menționat mai sus, instrumentul nostru de slăbire de înaltă calitate se remarcă prin performanța sa excepțională într-o gamă largă de aplicații, de la cele mai solicitante la cele mai simple din viața de zi cu zi. Versatilitatea sa se extinde dincolo de piulițele și șuruburile gripate și ruginite, deoarece este util și în multe sarcini casnice. Aceeași tehnică simplă pe care o utilizați pentru a slăbi piulițele și șuruburile poate fi aplicată pentru a îndepărta petele de grăsime și reziduurile de lichid de pe suprafețe precum bucătării, îmbrăcăminte, covoare și multe altele. 

Cu toate acestea, datorită formulei sale puternice, vă recomandăm să o utilizați în mod responsabil. Țineți întotdeauna cont de recomandările de siguranță ale produsului pentru o utilizare adecvată. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *