Masini ieftine second la Porsche?Da!

Putem gasi masini ieftine marca Porsche?Da, la unele modele dar mai intai sa o analizam putin cu plusurile si minusurile sale!.Dam cateva exemple la finalul analizei second hand .Evident ieftine fata de pretul de cat au costat noi si comparativ cu concurenta.La pret de Golf nou sa cumperi un Porsche functional si fiabil este motiv de bucurie pentru pasionati!

Porsche Holding SE, cunoscut de obicei la Porsche AG, este o firmă germană constructoare de automobile sport. A fost fondată în 1931 de Ferdinand Porsche, inginerul care a creat și primul model Volkswagen bine cunoscutul Volkswagen Beetle.
Ferdinand Porsche provenea din o familie foarte bogata si a dorit sa isi cumpere o masina pe placul lui dar nu a gasit nici o marca ca sa aiba masina ce si-o dorea.A dorit o masina sport dar care sa o poate folosi zilnic cu usurinta.Dupa succesul modelului Beetle si-a construit masina dorita si creat marca Porsche.

Filozofia marcii se bazeaza pe masini sport dar care pot fi folosite zilnic fiind numite si the best daily driver in lumea auto.In general ofera lux la nivel Mercedes,sportivitate peste orice Bmw si preturi la sfert sau jumatate de pret din cat costa alte marci sportive ca Aston,Maseratti,Ferrari,Lamborghini sau altele .

+Plusuri
-tractiune integrala standard pe majoritatea modelelor
-fiabilitate excelenta,este creditata ca cea mai fiabila marca auto din industrie de toate rapoartele de service din intreaga lume
-placere mare la condus
-usor de condus majoritatea modelelor la cata putere ofera
-extrem de agile dar si stabile,la viteza la care de ex Bmw incepe sa piarda echilibrul Porsche nu simte nimic
-sunt unele modele fara rival in industria auto
-majoritatea se simt la fel de bine pe circuit ca si pe strada,autostrada sau drumuri inguste virajate de munte
-singura marca auto sport de lux ce are prezenta in oferta inca cutie manuala
-singura marca ce are la unele modele cutie manuala cu 7 trepte
-fiabilitate si precizie cutii de viteze indiferent ca sint manuale sau automate
-cutia de viteze automata pdk este o referinta in industria auto ofera sport,confort si economie peste concurenta
-unele modele pot fi duse la raliuri si curse pe circuit cu modificari minime
-cele mai bune motoare boxer din industrie
-cea mai variata gama de modele si motorizari dintre marcile sport
-preturi pe piata second hand mici in comparatie cu concurenta directa
-caroserii f solide si vopsea calitativa rezistenta in timp
-prezente in oferta si modele suv bune si in afara asfaltului
-marca ce inca mai are unele modele construite 100% pt placerea de a conduce fara ajutor electronic,ex gt3 un rival pe circuit si pt masini de 500.000 euro
-marca cu cele mai multe victorii in motorsport ce demonstrat ca puterea nu inseamna totul
-multe modele isi pastreaza foarte bine valoarea de revanzare in timp
-sunt modele ce inca au motorizari aspirate simple
-consumul cel mai redus dintre toate marcile sportive fiind modele ce au si sub 8litri consum mediu la drum lung
-mai usor de gasit piese de schimb decat la marcile rivale
-unele modele sunt la fel de ieftine la intretinere ca un Audi sau alte marci premium

-Minusuri
-unele modele au si motoare diesel de origine Audi ce nu se ridica la prestigiul si rafinamentul marcii
-modele suv ce impart unele elemente si piese cu Audi in special versiunile de baza
-modele ce au motoarele boxer au intretinere scumpa datorita pozitionarii motorului si accesului greoi la el nu poti faci revizii la orice service
-clasicismul uneori exagerat la unele modele le face greu de revandut
-revanzare relativ greoaie la modele cu motorizari mari pe benzina,in special cele turbo
-unele mici probleme electrice uneori la unele modele
-putine unitati de service in tara ce stiu sa repare Porsche,uneori este nevoie pt anumite operatiuni sa duci masina la sute de km distanta sau in afara tarii
-unii propietarii au condus abuziv si intretinut foarte prost masinile ,o parte din ei provin din fosti posesori de Bmw stim cu totii cum sunt majoritatea lor

Cea mai mare greseala a celor ce cumpara Porsche este ca de multe ori nu sunt bine informati .

Aleg modele ce le par o alegere buna dar in timp nu mai pot sa le intretina corespunzator fiind depasiti de costuri.Porsche si motoare diesel nu se impaca prea bine .Pe termen scurt poate faci o economie dar pe termen lung  pierzi mult la revanzare .

Alta mare greseala a celor ce nu cumpara Porsche ce fug de Porsche speriati de costurile de intretinere  si aleg alte marci  deseori sunt pacaliti.Pe termen lung daca alegi un model Porsche bun ai costuri totale mult mai mici decat la alte marci.Exemple perfecte in acest sens sunt modele pe benzina ce in afara tarii sunt trecute pe gpl si au trecut de 500.000 km fara probleme in acest fel bat la costuri orice diesel ce pare economic.Pana la urma ce este mai ieftin 10-15litri consum mediu motorina sau 19litri gpl .Poate parea snobism sau dovada de zgarcenie sa treci pe gpl Porsche dar in cazul lui Cayenne ,Panamera sunt decizi intelepte.

In afara tarii sunt pe gpl trecute sau cng chiar si Bentley si Rolls Royce de propietari ce isi folosesc masina zi de zi si merg peste 19.000km anual . La o eventuala revanzare chiar daca se devalorizeaza uneori mai mult ca modelele standart diferenta de bani si-au recuperat in timpul cat au folosit masina.Unii propietari daca nu primesc suma pe care o doresc le retrag de la vanzare si tin in familie cat de mult pot.

Poate parea o gluma sa cauti masini ieftine sh la Porsche dar este uneori adevarat.Masini ieftine cu numarul cel mai mare se gasesesc de obicei cu motoare mari.Acestea au motorizari pe benzina ,fiind de peste 3litri capacitate cilindrica.

Cum poti gasi masini ieftine Porsche in stare tehnica buna?

Masini ieftine sunt prima generatie de Cayenne,nu au cel mai grozav design dar sunt totusi Porsche.Este adevarat,au motorizari v6 si v8 pe benzina insetate fiind motoare puternice.La preturi de sub 10.000 euro sunt masini full option,istoric service la zi si fara accidente in trecut.In general sa pastrat tendinta ca si generatiile mai noi de Cayenne sa fie mai ieftine decat restul modelelor.

In prezent Porsche are o gama variata de modele dar recomandarea noastra dintre toate ar fi Panamera.Bineinteles daca aveti buget de minim 15.000 euro pentru o masina second hand.

De ce Panamera dintre toate si nu alte modele?

Este o masina de lux,sport si familie in accelasi timp si are proportii echilibrate.Poate fi o placere la o plimbare scurta,drumuri lungi dar si pe circuit.Ai consum ceva mai redus ca la modelele suv,poate incape bagaje aproape cat in Cayenne .Pasagerii stau deasemenea lejer relaxati iar pe drumuri virajate au confort si sustinere laterala mai buna ca restul gamei.

La modele sport greu vei gasi alte masini la fel de bune incat sa poti merge lejer oriunde si in orice zi a anului cu ele chiar si iarna.Cine cumpara odata Porsche va ramane fanul marcii daca stie ce model sa aleaga!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *