Masini second Land Rover,Range Rover merita sau nu?

Land Rover este un constructor de mașini cu sediul în Gaydon, Regatul Unit care este specializat în vehicule cu tracțiune pe patru roți. Este deținută de compania indiană Tata Motors făcând parte din filiala sa Jaguar Land Rover. Ca vechime este al doilea constructor de mașini cu tracțiune pe patru roți din lume.

Land Rover a apărut inițial ca un singur vehicul specific,  lansat  în 1948 și s-a dezvoltat într-un brand care cuprinde o gamă de modele cu tracțiune integrală.

Land Rover a avut un număr de proprietari de-a lungul istoriei sale.  În 1994 Grupul Rover a fost cumpărat de BMW. În 2000 grupul Rover a fost divizat de către BMW, iar Land Rover a fost vândut la Ford  in iunie 2008 Ford a vândut atât Land Rover cât și la grupul indian Tata.!

Le analizam impreuna si nu separat pentru ca este sunt produse de acceasi marca Land Rover,au creat versiunea Range pentru mai mult lux,confort,dotari sa fie ca rival concurentei premium de lux fiind mai scumpe decat Land.
Aceasta marca la fel ca Jaguar are o istorie asemanatoare lui Jaguar avand perioada de glorie in urma cu peste 40 ani in urma.

Land Rover este prima marca europeana ce a facut o masina de teren off road fiind un fel de copie a lui Jeep Wrangler dar la dimensiuni mai generoase fiind ceva mai mare,grea ,lunga,spatioasa.
Este renumita pentru specialitatea off road avand modele pentru teren greu accidendat.

Surprinzator cu ajutor indian marca a inceput sa scoata pe piata cu fiecare noua generatie masini mai bune,frumoase fiind tot mai des un ghimpe in coasta concurentei off road,putine fiind modelele care pot batea in afara asfaltului performantele marcii engleze.!

+Plusuri 

-excelente in off road greu mai ales Defender
-in off road mediu si usor orice model sunt in primele 3 modele din lume nu doar european
-tractiune eficienta
-capacitate mare de tractare fiind modele ce depasesc 3,5 tone
-practice fiind extrem de spatioase peste concurenta directa
-interioare de calitate excelenta mai ales versiunile voque
-vizibilitate impresionanta de la bord
-motoare puternice cu cuplu generos
-preturi la second hand decente
-confort ridicat fiind peste majoritatea concurentei
-caroserie aluminiu la unele modele,versiuni
-vopsea rezistenta in timp
-caroserie solida

-Minusuri

-probleme de fiabilitate la unele motoare
-suspensia pneumatica sensibila daca nu se circula cu viteze mici pe drumuri proaste
-probleme electrice frecvente
-scaune fara sustinere laterale sufiecienta la multe modele fiind nevoit in viraje sa te tii de manerul din plafon
-ruliu mare in viraje fiind grele
-intretinere scumpa
-piese scumpe si greu de gasit repede
-putini mecanici se pricep la aceasta marca
-devalorizare mare la revanzare
-revanzarea greoaie fiind putini cunoscatori ai marcii

-greu de gasit elemente de caroserie originale in caz de avarii usoare

La marcile Land,Range Rover din verificarile noastre poti avea succes sau ghinion teribil,asta pentru ca reparatiile si piesele nu sunt prea ieftine iar la cele ce au fost usor lovite si nereparate corect au deseori probleme electrice serioase.
Colaboram cu mecanici si unitati service ce au experinte in aceste marci dar care au preturi decente fata de preturile cerute de alte unitati de service.

O revizie generala este indicata mereu mai ales la aceste marci la cumparare sau imiediat dupa cumparare ca sa economisiti bani pe viitor.

Nu recomandam cumpararea de masini cu volanul pe dreapta sau masini cu conversia pe stanga facute pentru ca exista riscul de a nu se deschide airbagu-rile la accident. Extrem de putine unitati service au specialisti si dotarile necesare pentru a testa sau asigura ca nu sunt probleme dupa inlocuirea airbag.

Nu va riscati viata pt cativa euro va putem ajuta sa luati la un pret apropiat cu volan pe stanga din fabrica facute.
Viata este mai importanta decat cateva mii de euro.!

Ca recomandare Defender este perfect doar pentru padurari si pentru aceia care folosesc masina preponderent in afara asfaltului.Pe drumurile publice la autostrada este nerecomandata la drum lung fiind mult prea depasita tehnic .Are consum foarte mare,confort redus si frane mult prea slabe pentru traficul din ziua de azi.

A cumpara masini Land sau Range Rover noi este o mare greseala pentru ca se vor devaloriza enorm .Ca masini second hand situatia se schimba fiindca cumparati mult mai ieftin acceasi masina doar putin rulata.Bine intretinute si conduse de soferi responsabili rezista foarte bine in timp,sunt masini uneori de peste 15 ani fara probleme.

Nu va recomandam sa cumparati masini de la cei le folosesc la padure sau drumuri montane,acestia deseori confunda masina cu tractorul fiind folosite abuziv si prost intretinute.Versiunea cea mai cautata la Range Rover este cea Voque dar este scumpa fiind rar gasita.Noua costa lejer 100.000 euro dar second hand costa la sfert din pretul de noua.Comparativ cu alte masini suv are interior mult mai calitativ fata de majoritatea concurentei.

Nivelul calitatii si materialelor folosite se apropie sensibil de Bentley Bentayga dar costa mai ales second 30% din pretul lui Bentley.Nu este de o agilitate impresionanta dar nici nu are cum la cele 2.5 tone la gol .Cine cumpara un Land Rover sau Ranger Rover nu trebuie sa astepte la sportivitate si agilitate .Versiunea Range Rover Sport este doar un artificiu de marketing englezesc nimic mai mult.

Concluzie

In loc sa luati acesta versiune mai bine luati masini full option mai bine cautati masini intr-o stare tehnica foarte buna.Niciodata nu va avea comportamentul sportiv unui x de la Bmw sau model de la Porsche.Daca vreti sa mergeti frecvent in afara drumurilor asfaltate evitati suspensia pneumatica.Ca la orice marca suspensia pe perne de aer este mai sensibila si inlocuirea ei nu este deloc ieftina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *