Masini second hand Hyundai!

Masini second hand Hyundai sunt tot mai populare sa vedem de ce!

Hyundai Motor Company este o multinațională din Coreea de Sud care fabrică automobile cu sediul în Seul, Coreea de Sud.In 1947, Chung Se Yung a infiintat compania Hyundai, cu semnificația „modernitate”, „o eră nouă”, „mișcare în pas cu timpul” (traducere din limba coreeană).

Hyundai a trecut prin stadiul de formare de la un mic atelier de reparații auto la cel mai mare holding sud-corean specializat în diverse domenii de inginerie. Ca urmare Hyundai a lansat nave, mașini-unelte, locomotive, oțel, echipamente electronice, automobile. Compania se ocupa suplimentar cu construcțiile și industria petrochimică. Abia la sfârșitul anilor ’60, Hyundai s-a implicat în industria auto.

Hyundai a fost marca low cost cu preturile dintre cele mai mici din piata auto dar au progresat enorm cu fiecare noua generatie .
Au progresat atat de mult incat in nici 30 de ani au depasit lejer majoritatea marcilor japoneze la raportul calitate-pret-fiabilitate-dotari-garantie.
Progresul rapid al coreenilor a fost bazat in proportie de 90% pe copy paste a marcilor auto renumite .

+Plusuri 
-au fost primii producatori care au introdus garantia de 7 ani in Romania iar cei care cumpara masini second sub 7 ani pot beneficia de garantie

-design original si interesant mai ales la cele din ultimii 10 ani

-fiabilitate peste media pietei, depasind multi producatori vechi de renume

-preturi bune la second hand in general

-gama bogata de modele si  motorizari

-vizibilitate in general buna la multe modele

-usor de condus

-consum in general redus

-fiabilitate buna motoare si cutii de viteze

-Minusuri

-revanzare greoaie si la preturi mici din cauza reputatie vechilor masini coreene

-gama redusa de modele si dotari

-caroserie si vopsea proasta la unele modele din anumite generatii avand probleme cu rugina sau la accidente

-siguranta pasiva si activa redusa la modele mai vechi de 10 ani sub concurenta directa

-scaune proaste la multe modele fiind inconfortabile la drumuri lungi

-miros neplacut al interiorului la modele de peste 9 ani vechime la unele modele avand plastice si materiale proaste

-lipsa gamei de utilitare si comerciale pe piata din Romania

-preturi la piese la preturi destul de ridicate

-durata de asteptare pentru anumite piese fiind de cateva saptamani

-unele mici probleme electrice sacaitoare care apar si dispar din senin

-unele modele au design aproape identic cu unele marci auto premium

-lipsa gama utilitare pe piata europeana,chiar daca esti fan al marcii esti nevoit sa cumperi alte marci

Producatorul corean a urmat politica pasilor marunti.Ce i se poate reprosa este ca in general sa bazat pe copierea altor constructori auto fiind mult mai usor sa progreseze avand costuri mai mici decat concurenta.Hyundai la fiecare noua generatie de automobile lansata pe piata a plusat la dotari si calitate.Preturile au crescut treptat la fiecare noua generatie lansata incat sa nu sperie potentialii clienti.

Hyundai pentru a isi intarii imaginea de marca a lansat relativ recent marca de lux Genesis cu scopul de a ataca segmentul premium.Aceste modele sunt de succes pe piata americana in rest inca nu au priza la public din cauza unor modele extrem de scumpe si cu idei de design furate deseori de la alti producatori auto.

Greseala celor care pe piata de masini second hand ignora acesta marca este ca sunt in general masini fiabile relativ ieftin de reparat si intretinut.Sunt cazuri in care uneori sunt preturi foarte convenabile.La verificarile noastre deseori au fost doar unele mici probleme electrice relativ ieftin de reparat.Daca raportam acesta marca la alte marci auto ,Hyundai are ceva din masinile japoneze si europene dar cu reteta chinezeasca la afaceri.

Azi acesta marca reprezinta o amenintare la constructori vechi europeni si asiatici,la testele comparative se dovedesc din ce in ce mai des peste concurenta directa.Ce nu au reusit multe marci japoneze cu istorie bogata reuseste Hyundai ,vanzarile sunt in crestere accelerata in majoritatea tarilor europene iar pe piata americana au inceput sa aiba vanzari din ce in ce mai ridicate.

Concluzie

Hyundai este azi ca masini second peste marci japoneze (chiar daca se supara fanii japonezelor). Cu exceptia lui Toyota,Honda,Lexus si Accura  care le sunt inca superioare.Daca ritmul de crestere din prezent va continua ca in prezent in maxim 15 ani va fi marca numarul 1 din toata Asia.

Ca masini second marca sud coreeana si-a depasit conditia si profesorul depasind multe japoneze .Zicem acest lucru pentru fanii inaritii ai japonezelor pentru a nu uita de Hyundai.Acesta marca fura clienti des nu doar de la japoneza ci de la restul concurentei.Fata de sora de concern Kia sunt putin mai dotate si cu materiale mai nobile.Coreeni pot preda o lectie de marketing la orice universitate.Au profitul cel mai mare dintre toti constructorii auto,au ajuns sa isi permita sa angajeze oamenii concurentei.De la ingineri pana la designeri de la Bmw,Audi si altii constructori renumiti.

Vechile Hyundai aveau miros de plastic neplacut si deranjant dar modele mai noi nu mai au acceasi problema.In prezent oferta la autoturisme second este mare aveti de unde alege indiferent de preferinte.Critica de care inca nu poate scapa Hyundai este ca la accidente usoare ies urat.Au caroseria destul de fragila asemeni lui Ford si altii producatori de volum.O afacere buna o reprezinta alegerea unui model pe benzina cu motor aspirat +gpl de fabrica sau aftermarket.Este potrivit pentru cei care fac naveta sau locuiesc in oras.

Hyundai depaseste lejer azi la calitate si vanzari si o parte din constructorii auto europeni si americani fiind in alert.Daca doriti un model al acestor marci va putem ajuta sa cumparati o masina de care sa va bucurati.
La pretul corect pot fi o achizitie inteligenta sa alegi masini second Hyundai daca stii ce sa alegere sa faci.

Un clip video interesant despre marca asiatica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *