Analiza masini second hand Bmw!

Masini second hand Bmw sunt la mare cautare fiind intre cele mai vandute.Cel mai bun motor din toata istoria Bmw a fost si este si azi inca motorul de 6cilindri in line pe benzina ,l6 numit si nu v6.Capacitatea cilindrica a acestui motor este de 3litri .Dovada cea mai buna ca acest motor este cel mai bun,fiabil,echilibrat,rafinat motor Bmw este ca cu ajutorul lui Bmw a inceput sa aiba succes mare in toate competiile sportive din anii 70-80 devenind un producator de masini premium de succes .

Alte dovezi ce sustin acesta afirmatie sunt ca este pastrat in productie si azi,a castigat concursul motorul anului cele mai multe ori la clasa 3litri O alta dovada puternica este ca Mercedes la noile generatii de motoare 3litri si peste 3 litri a renuntat la V6 si a trecut la 6 in linie copiind practic ideea Bmw.Mercedes a recunoscut public prin inginerii sai ca acest tip de motor este net superior unui V6 la majoritatea capitolelor.

Cel mai bun si fiabil motor diesel Bmw a fost pus pe seria 5 fabricata pana in 2004,avand capacitatea de 2,5litri,motor ce a fost desfacut pe continent american in prezenta oficialilor Bmw si presei avand un milion de km avand urme de uzura minime fiind uimiti si inginerii ce au proiectat si construit acest motor.

In prezent Bmw se remarca in mod deosebit prin lgama de modele i,complet electrice dar fara a uita sportivitatea.Pe viitor aceste modele vor inlocui versiunile clasice din cauza eficientei,performantei,utilitatii si economiei oferite.Exemplul perfect este i8 care costa cat un M6 dar consuma la sfert fata de M6 si are caroserie din fibra de carbon ranforsata cu plastic si alte aliaje speciale.Va urma in curand modelul full electric i4 ce are dimensiuni de seria 3,spatiu de seria 5 si costuri de intretinere mai mici ca un seria 1 dar cu fiabilitate peste orice model Bmw din istorie si asta la preturi comparabile cu seria 5!

+Plusuri

-motoare performante
-ergonomie buna la interior
-pachetul Individual transforma uimitor orice model in model de lux
-scaunele confort(de au fost optionale) sunt foarte bine construite
-cutii de viteze automate precise si fiabile
-cutii de viteze manuale usor de folosit fiabile si precise
-sportivitate si stabilitate ridicata la aproape orice model
-piese usor de gasit la preturi relativ ieftine
-preturi reduse la second hand fara de concurenta premium
-caroserii solide la majoritatea modelelor
-vopsea calitativa
-distributie egala a maselor 50-50 puntea fata ,spate la cateva modele
-versiuni m si editii speciale pentru pasionatii de curse
-siguranta activa de top
-frane bine dozate
-gama variata de motoare
-posibilitatea alegerii tractiunii integrale x drive la orice model
-depreciere redusa la revanzare fata de media pietei
-gama hibrida si electrice

-Minusuri

-xdrive sub majoritatea sistemelor de tractiune integrala in afara asfaltului sau situatii dificile
-periculoase de condus pentru incepatori mai ales cele fara xdrive la acceleratii puternice fuge spatele
-interioare stramte si inghesuite fata de concurenta directa
-confort moderat fata de concurenta mai ales cele fara suspensii pneumatice
-suspensii pneumatice sub nivelul concurentei de multe ori
-cursa scurta a suspensiei cauza defectarii a articulatiilor la roti,rulmenti,busce,pivoti la majoritatea
-interioare cu unele materiale de proasta calitate
-butoane ce se sterge scrisul in timp la multe modele
-idrive uneori ce nu functioneaza corect
-unele modele fara joja de ulei au doar indicator de ulei la bord
-unele modele cu distributia in spatele motorului fiind scumpa de inlocuit
-motoare diesel extrem de sensibile ce se pot defecta din senin
-motoare diesel extrem de proaste cele euro 5 in special cele sub 3 litri fiind bucuria mecanicilor ca nu mor de foame
-motoare sub 3 litri benzina cu probele vanos,valvetronic
-lant de distributie ce cedeaza prematur la unele modele
-probleme electrice frecvente la unele modele ducand la disperare propietarii
-multe pe piata second hand sunt reparate cu piese din dezmembrari nu noi
-cele mai multe masini second hand fiind facute din alte doua sau trei masini sudate,chituite,vopsite frumos
-consum mare,la multe modele este imposibil sa ai consum mediu sub 10litri la suta de km
-vizibilitate redusa la unele modele fiind recomandat achizitia de camere video pentru spate

Mare atentie!!!

Din experienta noastra o masina Bmw ieftina este usor de gasit dar gasirea unei masini  sa nu aiba probleme mai greu.Fie au fost lovite serios sau au probleme mecanice,electrice.Adevarul este ca nu toti care au Bmw  si merita sa detina si conduca Bmw.Sunt multe prost intretinute si reparate,stim cu totii, la ce fel de oameni ajung unele masini Bmw din nefericire.

O categorie des intalnita de masini second hand Bmw sunt accelea de au fost de Anglia. Au avut conversie de volan facuta pe stanga normal.Aceste modele deseori au probleme,exista pericolul nedeschiderii airbag-urilor in caz de impact. Putini au avut specialisti si dotarile necesare pt testarea airbagului daca va functiona sau nu in caz de impact!

Gasirea unui Bmw care sa merite banii implica rabadare,atentie si profesionalism nu putem gasi instant o  masini second hand.Face parte din categoria de masini second hand traficate des de samsari neseriosi.

In piata de masini second hand Bmw are uneori oferte incredibil de mici la preturi pentru o marca premium.Acest lucru se datoreaza unor modele mai putin cautate.Ca exemplu cele break sunt ceva mai ieftine decat sedan desi ar trebui sa fie invers fiindca ai mai mult spatiu la interior pentru bagaje.Romanii inca mai au obsesia de sedan prea adanc infiripata.

Daca aveti buget extrem de generos va recomandam i8 sau i3 sunt peste orice Bmw la fiabilitate si costuri de explotare.

La versiunile suv evitati x6 si x5 motoare biturbo sau cu trei turbine.In cazul unor bugete sub 10.000 euro incercati sa evitati motoarele diesel sub 3 litri.

Cel mai prost motor Bmw la fiabilitate este cel de 2litri diesel ce are distributia situata in spatele motorului.Are prea multa tehnologie ambalata fragil cu materiale proaste iar cel mai bun motor Bmw la fiabilitate in prezent este cel de 3litri benzina,ca ex 330i,530i etc…

Pe piata de masini second hand Bmw este inca cea mai dorita marca premium in Romania.Acest lucru are aspecte pozitive dar si negative asupra pretului se vand masini subevaluate sau supraevaluate din acest motiv.Noi evaluam masina corect vanzatorilor cat face, decizia va apartine daca cumparati sau nu.

Cum inima unui Bmw o reprezinta motorul am postat aceste clipuri video pentru a vedea cum se mai fabrica in ziua de azi un motor si istoria Bmw de la infintare pana in prezent in celalat video.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *