Analiza second hand Jeep!

Jeep a apărut mai întâi ca prototipul Bantam Brx acesta devenind principala mașină off-road a armatei amerciane și a aliatiilor în timpul celui celui de-al doilea razboi mondial și în perioada de după război.

In prezent Jeep este o marcă produsa de compania americană Chrysler,apartine grupului italian Fiat.Este un vehicul off-road la baza avand diverse modele.Jeep-ul a inspirat o serie de alte mașini militare de tip „Light Utility Vehicles”, cum ar fi Land Rover.
Marca Jeep a fost prima din lume care a produs un automobil care se poate descurca si in afara asfaltului fara probleme,folosite de multe ori pe drumuri montane,forestiere si uneori reusind sa scoata din situatii dificile tractoare si alte vechicule agricole .
Modelul Wrangler este cel mai vechi si de succes din istoria marcii,pe unde merge acest model cu un sofer priceput la off road este imposibil de mers cu alte masini off road.

Majoritatea oamenilor zic deseori ca au un Jeep,termen incorect,au un suv nu un Jeep.Este diferenta mare intre marca Jeep si restul masinilor de teren .Unele modele Jeep de exemplu Wrangler are caroseria separata de sasiu,fiind numita caroserie autoportanta.Diferenta intre acest tip si restul caroserilor este ca pierde la confort si sportivitate dar castig enorm la abilitati in afara asfalutului,ofera performante excelente in off road.

Jeep este marca care ofera la toate modele dotare standart sau optionala 3 niveluri de tractiune integrale de la off road usor pana la off road greu,acestea din urma sunt dotate cu troliu,scut motor metalic si protectii caroserie metalice,3 diferentiale blocabile,si esapamentul fiind diferit fiind traseul pe langa parbriz.Aceasta evacuare este in acest fel pentru a parcurge usor vaduri de apa de peste 50cm.

La modele dupa 2014 unele motoare,piese si componente sunt de origine Fiat .Pentru cei care vor doar sportivitate pe asfalt de la masina sunt versiuni SRT cu motoare extrem de puternice fiind mai elegante si luxoase decat restul gamei.
Versiunile SRT lasa in urma chiar si multe masini sport niciodata nu provocati un Jeep SRT ,cel mai puternic model are 707cai putere de fabrica,orice SRT tunat atinge lejer chiar si peste 800 cai putere majoritatea au motoare de peste 6litri !

+Plusuri

-regele off road
-caroserii extrem de solide
-design macho si original fara influente de la alti constructori
-versiuni SRT pentru cei ce vor senzatii tari si sportivitate de la o masina
-posiblitatea alegerii unei masini pentru teren greu fara concurenta
-scaune confortabile la multe modele
-protectie anticoroziva buna la rugina
-materiale durabile in timp
-preturi la second hand bune avand in vedere ca sunt unele modele ce pot inlocui cu succes si 3 masini normale
-vizibilitate excelenta la aproape orice model
-piese de schimb usor de gasit
-fiabilitate buna in special la motoare benzina
-cuplu motor ridicat
-cutii de viteze manuale fiabile precise
-cutii de viteze automate eficiente si fiabile
-modele spatioase si practice
-capacitate de tractare excelenta,unele trag peste 3,5tone remorci
-tractiune extrem de eficienta in off road
-usor de parcat fata de alte masini de asemenea dimensiuni
-usor de folosit chiar si in oras
-fan cluburi Jeep de la care posesorii pot invata sa conduca in off road ca profesionistii

-unele modele isi pastreaza bine valoarea de revanzare,mai ales versiunile speciale

-Minusuri

-consum ridicat la multe modele
-intretinere scumpa la unele modele
-piese scumpe
-putini mecanici ce se pricep la Jeep
-revanzare greoaie
-devalorizare mare la revanzare
-probleme la unele motoare cu origine diesel Fiat
-unele probleme electrice
-putine pe piata fiind scumpe si greu de gasit unele elemente de caroserie originale in caz de avarii usoare
-greu de condus pentru femei sau incepatori unele modele
-versiuni SRT brutale , greu de stapanit de cei fara experienta sau talent la condus
-unele modele au siguranta pasiva la nivel de Dacia Duster
-frane la unele modele slabe

Alegerea unui Jeep nu este pentru oricine,in mana unui sofer bun fac minuni,nu conteaza cat de mari sunt bordurile asfaltului sau calitatea drumului pe care mergi ori ca ai de tractat o remorca,masina,camion,tractor sunt doar o joaca pt un Jeep bine ales si intretinut.Daca nu ai nevoie cu adevarat de un Jeep nu cumpara unul pentru ca nu il vei intelege ce poate sa faca el si va aparea ideea de a il vinde rapid sau intretine prost.
Noi va putem ajuta sa alegeti masina dorita si sa o puteti repara si intretine corect la costuri decente incat sa va puteti bucura deplin ca aveti Jeep .

Din verificarile noastre cele ce au avut soferi responsabili si cu adevarat pasionati se prezinta excelent indiferent cati ani vechime au,fiind uneori si Jeep de 18 ani fara rugina sau probleme mecanice,electrice,in afara tarii multi le trec ca istorice si conduc fara probleme multi ani.Putine marci se pot lauda ca inca au pe strazi modele si de peste 18 ani vechime in stare perfecta,fara rugina sau probleme mecanice .

Este o zicala in lumea auto a celor ce merg in off road, pe unde trece in Jeep in afara asfaltului alte masini reusesc sa mearga doar daca le pui senile.Nu putine au fost cazurile in care masini Jeep tractau si scoteau tractoare,utilaje agricole sau camioane din zapada,noroi,mlastina ori alte medii dificile.

Jeep se deosebeste de Land Rover si alte masini ce au pretentii de off road deseori prin greutatea mai redusa si dimensiunile mai compacte,se strecoara mult mai usor astfel in trafic si afara lui .Alte aspecte ce alte marci nu le au este posibilitatea la unele modele de a demonta usor usile sau acoperisul in acest fel marind agilitatea si scazand mult greutatea masini,benefic in afara asfaltului la trasee extrem de dificile.

Nu recomandam cumpararea de masini Jeep de la cei care au folosit masinile pe drumuri montane sau forestiere,acestea deseori au fost lovite,zgariate pe accele drumuri avand defectiuni la caroserie si prost intretinute.O parte din masini folosite in acest mod,propietarii lor le-au folosit in loc de tractor,taf,camion fiind suprasolicitate.Intelegem ca sunt extrem de capabile in afara asfaltului dar a trage lemne,busteni si tracta deseori greutati ce depasesc greutatea masinii de 3 ori este o prostie si o bataie de joc la adresa masinii.

Un Jeep bine ales te poate scutii de multe necazuri pe viitor si are potentialul de a devenii clasica si a creste valoarea pe viitor .

In clipul de mai jos puteti vedea productia celui mai celebru model Jeep.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *