Analiza sh Audi Q7 (2005-2015)

0
119

Analizam riguros prima generatie de Audi Q7 in acesta pagina pentru a vedea daca merita sau nu cumparata.In anul 2009 a fost operat un facelift ce a remediat unele probleme si a aduc mai multe dotari.Ca design doar pasionatii vor vedea repede diferentele .

A fost lansata pe piata cu dorinta de a bate la vanzari Bmw X5 si de a deschide drumul spre masini suv.Niciodata nu a fost lider de segment la vanzari dar a fost pionerul suv pentru marca cu patru inele.

 

Minusuri

Frana de parcare

Defectiune rar aparuta din cauza unui arcului de revenire slabit.Problema a fost remediata la rechemare in service.Modelele facelift nu au acesta problema.

Scaunul soferului.

Scaunul se deformeaza,lasa,toceste pe partea stanga din cauza pernei de spuma.Acesta defectiune se intampla in special la cele cu rulaje mari.Calitatea scaunului pt segmentul premium lasa de dorit.Ca exemplu concurenta directa are scaune mult mai calitative !

Coroziune

Din cauza protectiei anticorozive deficitare la usi,in partea de jos apare rugina.Mizeria si umiditatea se strange in dreptul usilor la partea inferioara.Pentru o masina ce a costat noua cat cinci Dustere este rusinos!

Articulatii

Pivoti si capetele de bara subdimensionati cedeaza repede la urcarea si coborarea de pe borduri.Nu mai discutam sa o scoti in afara asfaltului,vei deveni abonat la aceste piese.Problema este din cauza greutatii mari a masini.Daca aveti sansa puteti gasi piese aftermarket mai rezistente decat cele originale!

Suspensie

Daca masina este dotata cu suspensie hidraulica,compresorul este calcaiul lui Ahile.Incercati sa gasiti alt compresor mai rezistent decat cel original.A doua varianta ar fi sa faceti trecerea la suspensie cu arcuri de otel.Asa au fost dotate versiunile de Q7 standart,adice cele de baza,aceste fiind fiabile.

Esapament

Fumul poate iesi pe la o cateva imbinari nereusite.Puteti opta pentru alt sistem decat cel original si nu o sa aveti acesta problema.La facelift au fost mai putine cazuri intalnite.

Bobine de inductie.

La motorizarile pe benzina acestea se strica des.

Amortizor hayon

Cele care au hayonul actionat electric au avut probleme cu amortizorul.

Cablajul la motor

Acesta a fost repozitionat la recall de catre Audi din cauza riscului de topire.Verificati daca masina pe care o cumparati are trecuta in cartea service acesta operatiune!

Plusuri

-Siguranta pasiva si activa buna.

-Confort peste multe alte modele Audi

-Spatiu interior si portbagaj greu de egalat de alt suv concurent

-Capacitate mare de tractare remorci

-Tractiunea cea mai buna din clasa sa

-Design ce pare actual si la cele non facelift motiv pt care nu se devalorizeaza exagerat in timp

-Gama extinsa de motorizari,echipari.Poti usor sa o dotezi full option la 10% din pretul cat costau nou accele optiuni.Scaune,jante,plafon panoramic etc…

-Usor de gasit piese si elemente de caroserie fiind destule prezente in tara.

Note

Caroserie

7

Cost intretinere

5

Fiabilitate

6

Confort

7

Sportivitate

6

Spatiu interior

8

Dotari

7

Tractiune

10

Capacitate de tractare

10

Notele sunt date in raport fata de concurenta directa.Este mai confortabil ca x5 dar nu la fel de sportiv iar la interior sub Lexus Rx sau Mercedes Ml.Cel mai puternic rival este insa fratele Vw Tuareg.Acesta din urma este mai ieftin,fiabil si cam la fel de spatios si practic.!

Motorizari

Diesel

3.0 TDI-233/240/245CP

4.2 TDI-326/340CP

6.0 V12 TDI-500CP

Benzina

3.0tfsi-272/333cp

3.6 fsi-280cp

4.2 fsi-350cp

Valorile mai mari sunt pt modele facelift.

Ce motor alegem?

In acest caz nu avem deloc batai de cap.Motorizarea de 3 litri diesel este cea mai vanduta si cea mai cautata.Are cel mai bun raport taxe-consum fiind si una fiabila.Motoarele V8 si V12 sunt pentru cei care chiar nu le pasa de costul de intretinere.Chiar si inscrise la bulgari tot sunt taxele mari iar de consum preferam sa nu discutam.

Motoarele pe benzina nu sunt deloc potrivite pentru aceasta masina iar fiabilitatea lor nu este cea mai buna.Consumul lor mediu trece lejer de 14 litri la suta de km .Daca masina este incarcata,iarna,drum de munte si ai o remorca dupa tine poti trece si de 18 litri.Nici cu gpl nu renteaza o asemenea investitie.

La o verificare auto sh la cateva Q7 am observat interioarele foarte decolorate,sterse.O curatare interioara la o firma de detaling poate remedia problema.Materialele folosite la interior sunt mult sub ce ne-a obisnuit Audi,unele fiind mult mai bune la Tuareg!

Pentru noi verificare auto sh inseamna in primul rand gasirea unor modele cu cat mai putine probleme.Rar exista de ex un Q7 fara nici o problema din cauza costului reparatiilor.In al doilea rand verificare auto sh inseamna si un test de condus in care nu menajam deloc masina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here