Analiza second hand Volvo!

0
219

Volvo Cars sau Volvo Personvagnar AB, este o companie producătoare de mașini din Suedia.Este fondată in 14 aprilie 1927 când prima mașină, poreclită „Jakob”, a părăsit porțile fabricii din Göteborg. Numele Volvo a fost considerat un bun trademark pentru o companie de rulmenți și pentru o companie de automobile.


Volvo este renumita intre constructori de automobile pentru traditia si grija lor pentru siguranta auto. Este compania ce a inventat centura de siguranta si care obtine mereu rezultate excelente la testele de crash test.
Volvo are si divizie de vehicule grele ,acesta divizie fiind intre cele mai fiabile si performante din piata auto.

Volvo in utimii 15 ani si-a cam batut joc de fanii marcii cu modele invechite si motorizari imprumutate de la altii.In prezent Volvo apartine chinezilor de la Geely si se produc exclusiv in China parasind Suedia.Acesta decizie este luata din cauza costurilor de productie mai mici.

Plusuri

-siguranta pasiva excelenta fiind un pioner al sigurantei la impact

-caroseri solide mai ales xc90 ce are plafon din materiale speciale

-fiabilitate si calitate in general buna

-motorul de legenda Volvo in 5 cilindri inca mai poate fi gasit pe anumite modele

-interioare practice si spatioase

-vizibilitate buna

-confort bun

-fiabilitate cutii de viteze manuale si la unele automate

-protectie anticoroziva la rugina buna

-vopsea de fabrica calitativa si rezistenta in timp

-usor de condus de catre oricine

-preturi la second hand excelente uneori si fiind deseori ignorate de clienti

-valoare de revanzare buna la noile modele sub 6 ani vechime

-gama de hibride si electrice la modele noi

-motoare in general fiabile cu unele exceptii

Minusuri

-revanzare f grea in tara noastra

-piese f scumpe,greu de gasit si adus repede

-intretinere mai scumpa ca la multe modele premium din piata fiind putini sunt buni la Volvo ,mecanici si unitati service

-motorizari diesel de la Ford si Peugeut la unele modele sub calitatea si fiabilitatea Volvo

-consum ridicat la multe modele in special la cele pe benzina

-unele modele cu tehnica f invechita

-modele noi ce au ecrane digitale si touchscreen pt comeni ce de multe ori poate ramane blocat sau are erori de functionare

-probleme electrice la modele mai noi care sunt produse in China

-unele materiale sub prestigiul Volvo fiind proaste ca la o masina low cost

-unele modele cu butoane mici multe si f inghesuite fiind greu de apasat in timpul mersului distrag atentia de la condus

-scaune ce de multe ori nu sunt ergonomice fiind obositoare la drum lung

De ce sa alegem un Volvo?

Pentru cei ce doresc un Volvo de calitate si fiabil care sa transforme intr-o placere recomandam motorul D5 in 5 cilindri care inca se mai gaseste la unele modele.Este f fiabil dar si rafinat,puternic depaseste lejer 500.000 km .In unele tari fiind propietari ce au ajuns si la un milion de km ,lucru extrem de rar intalnit pe piata auto.

Ca model am recomanda xc90 sau v60 fiind unele motorizari.Modelul XC90 a fost unul din primele modele testate de EURONCAP.Acesta avea si are plafonul extrem de rezistent fiind de trei ori mai tare decat al altor masini.Este construit din otel si aluminiu fiind construit mai bine ca orice alta componenta a caroseriei.

Au procedat in acest fel pentru ca la o masina cu centrul de greutate inalt si cel mai mare pericol este de rasturnare.Volvo fata de alte suv-uri ale concurentei are in general rotile mai inguste.Sunt doua motive pentru care au ales acesta solutie.Primul motiv este pentru abilitatea de a se descurca mai bine iarna prin zapada mare pe carosabil si afara lui.

Fiind producator suedez,stiu asta cel mai bine din experienta.La zapada este invers fata de asfalt uscat trebuie roti cat mai inguste pentru avansare facila.Al doilea motiv este pentru a avea consum mai redus si zgomot mai redus la rulare.Cel mai bine observati diferenta la roti daca comparati cu un Cayenne sau X5 ce le au mai late.

Xc 90 din acest motiv uneori nu a fost apreciat de europeni fiind mai putin stabil si sportiv fata de concurenta.A mizat mereu pe confort si siguranta in detrimentul agiliatatii.Acesta afirmatie este valabila si la alte modele.Cele mai proaste modele din istoria Volvo sunt cele ce au motorizari Ford si Peugeot.

Acestea majoritatea sunt diesel si folosite pe masinile Volvo din ultimii 18 ani.Volvo a fost marca Ford o perioada acesta fiind motivul.Motoare Peugeot au folosit dupa iesirea de sub propietarul Ford.Sunt destule de economice dar foarte pretentioase si putin fiabile.

Daca ar fi sa facem topul celor mai proaste masini Volvo castigator detasat este motorizare de 1,6 diesel .Este prezenta pe v60,s60 ,v40,s40 si altele.Sunt motoare euro4,5 si 6 .Indiferent de norma euro si cod motor sunt la fel de proaste.

Oferim consultanta cumparare auto de mult timp si stim toate problemele ce pot aparea la aceasta motorizare.Noi ca si consilieri consultanta cumparare auto spunem exact ce trebuie evitat.Nu suntem singuri din tara ce oferim consultanta cumparare auto dar noi va spunem adevarul.

Banii se fac greu si cheltuie repede,decat sa cumparati o asemena masina mai bine luati un focus economisiti bani.La unii oameni ce voiau acesta motorizare am recomandat altceva.Degeaba poate gasesti pret foarte mic daca vei avea des probleme cu acesta masina.Iti iese pe ochi pretul mic .

Pentru linistea ta alege orice motorizare pe benzina.Volvo si diesel nu prea se impaca,motiv pentru care sunt primii europeni ce renunta la diesel anul viitor.

Daca doriti sa scadeti costul de intretinere al unui Volvo va putem ajuta oferind consiliere unde este cel mai bun raport calitate-cost din piata.
Va oferim consultanta cumparare auto din tara si strainatate la cerere!

Volvo produs in China 100%

 

Volvo generatie noua full option
Tancul auto Volvo!


Un xc90 intrat la apa,copy paste la nivel de arta!


 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here