Analiza second hand Suzuki!

Suzuki ca firma este din 1909 fiind constructor de motociclete si scutere iar primul automobil construieste abia in anul 1967.
Suzuki este constructor japonez dar unele modele le fabrica in Thailainda sI Venezuela chiar si pentru piata japoneza.

Suzuki este renumit in special pentru divizia moto,motocicletele acestei marcii sunt in topul celor mai bune motociclete din lume.Divizia auto nici pana in prezent nu a ajuns la nivelul si calitatea motocicletelor Suzuki motiv pentru care la masini nu este atat de celebra ca la moto.
Specialitatea lui Suzuki la automobile au fost mereu automobile mini si mici pentru oras destinate fiind nu doar scurte ca lungime si ci cu latimea foarte mica pentru un automobil.
Suzuki a avut diverse parteneriate cu Opel,Fiat si vw o perioda scurta,au preferat mereu sa ofere solutii tehnice cat mai simple si rareori sa inoveze in industria auto ceva nou fiind o multinationala japoneze ce se ocupa si cu alte activitati ce nu au legatura cu industria auto si moto,motiv pentru care niciodata nu au fost o amenintare pentru concurenta lor avand oferta redusa de modele si motorizari.

Ca masini verificate in ultima perioada se observa o crestere a calitatii si fiabilitatii chiar daca materialele nu sunt mereu la inaltime.

+Plusuri

-preturi la second hand extrem de mici uneori fiind mai ieftine si decat Dacia
-piese ieftine
-usor de reparat
-modele suv cu tractiune eficienta
-fiabilitate buna la unele modele
-consum redus
-cutii de viteze manuale in general fiabile
-unele cutii automate fiabile si eficiente
-interioare spatioase raportat fata de gabaritul masini
-materiale simple dar durabile in timp la interior
-usor de condus

-Minusuri

-devalorizare la revanzare extrem de mare fata de alte marci japoneze si concurenta
-extrem de greu de revandut in Romania
-automobilele nu se ridica la calitatea si renumele diviziei moto a Suzuki fiind net inferioare
-oferta extrem de redusa de motoare si modele
-senzatia de ieftin la interior
-cutiile de viteze manuale deseori agata fiind imprecise
-fermitate prea redusa a pedalelor fiind greu de dozat in situatii dificile
-unele zgomote la manevrare schimbatorului de viteze manual fiind uneori senzatia ca ramai cu el in mana
-vopsea subtire si tabla mai proasta ca Dacia la unele modele
-probleme cu rugina la modele mai vechi
-unele motoare si cutii de viteze sunt atat de prost construite incat nu rezista peste 100.000 km deseori
-greu de gasit elemente de caroserie in caz de avarii usoare

Concluzie

Suzuki desi e producator japonez dezamageste cu multe modele in afara modelelor Vitara si Jimny fiind greu de recomandat alte modele,sunt o varianta buna pentru soferii incepatorii si femei .Foarte rar am gasit masini Suzuki sa merite banii ceruti pe ele.

Cel mai bun model Suzuki este Jimny fiindca este extrem de compact,ieftin si capabil in afara drumurilor asfaltate fiind o alternativa excelenta la concurenta .Marele avantaj al lui Jimny este ca are preturi extrem de reduse la intretinere si consum fiind o masina foarte usoara fata de altele masini din categoria sa ce trec des de 2tone greutate la gol.

Cel mai prost model Suzuki este modelul Swift,nu confundati versiunea de curse folosita des la raliuri a acestui model cu cel de strada,acelea doar ca aspect fizic sunt identice cu cele se strada dar in rest diferita la piese.Modelul de strada este atat de prost incat multi propietari nu au apucat sa faca nici 150.000 km si au schimbat deja motorul,cutia de viteze sau alte componente scumpe de minim doua ori!!!

Modelul Splash este doar cu putin mai bun ca Swift,acesta a fost produs impreuna cu Opel Agila pe acceasi platforma tehnica.Critica numarul 1 a acestui model se refera la caroseria sa extrem de fragila.Are tabla extrem de subtire si plastice din cele mai proaste posibile,ca nivel este si sub Dacia Logan!Grand Vitara este un model care este destul de bun,daca gasiti la un pret foarte mic merita investitia.

La Ignis nici nu merita sa va ganditi daca nu stati si circulati doar in oras datorita caroseriei lui ciudate. In afara orasului cand trec din sens opus masini cu viteze mari masina este foarte instabila fiind puternic afectata de vant lateral au fost destule cazuri in care au fost accidente din acest motiv.La fel de instabila este si cand sunteti depasiti de masini mai mari cu viteza mare.

In general acesta marca japoneza ofera cele mai ieftine masini de teren si suv din piata auto second hand.Daca doriti o asemnea masina Suzuki greu are rival pentru ca spre deosebire de alte marci sunt simple.Cand zicem ca sunt simple ne referim la simplitatea constructiva deci ieftin de reparat,intretinut.Cei care le folosesc foarte des aleg modele pe benzina si monteaza instalatie gpl.Unii aleg si cutia automata dar nu este o decizie prea inspirata deoarece masina este destul de lenesa.Pentru femei sau doar pentru utilizare urbana este in regula dar la drum lung sunt lenese la depasiri.

Din experienta noastra de verificari masini pot fi alegeri inteligente daca stim ce sa alegem.Daca aveti buget foarte mic pentru o masina (sub 3000 euro)mergeti foarte putin cu  masina mai rentabil este sa va cumparati o motocicleta,scuter sau trike Suzuki decat o masina oricat de vechi ar fi sunt de calitate.

Marca japoneza Suzuki este una de top la divizia moto,fiind campioana mondiala de multe ori la Moto Gp,Superbike si alte curse moto.Au si modele asemenatoare cu Harley Davidson dar la sfert sau jumatate de pretul celor americane.

Sunt pasionati auto ce detin si motociclete japoneze ale acestei marci.Majoritatea propietarilor din propia experienta afirma ca mai curand o sa ramana la Suzuki la motociclete decat la masini.

Un clip video despre cel mai bun model Suzuki cum a fost testat inainte de productie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *