Automobil second hand Kia?Se merita!

In aceasta pagina vom face o analiza a lui Kia ca si masina second hand.Motivele pentru care se merita sau nu cumparat sunt expuse in randurile de mai jos.

Kia Motors Company este un fabricant de mașini din Coreea de Sud. Fondat în 1944, Kia este cel mai vechi producător corean de mașini. În ultimii ani, Kia s-a bucurat de un mare ritm de creștere.

Kia  a fost marca low cost cu preturile cele mai mici din piata auto dar au progresat enorm cu fiecare noua generatie crescand mereu calitatea si fiabilitatea lor la fiecare generatie lansata marind mereu putin preturile .
Au progresat atat de mult incat  la ora actuala sunt o amenintare si pericol pentru foarte multe marci auto,rivali directi fiind din ce in ce mai des depasiti de Kia la multe capitole.
Progresul atat de rapid al coreenilor si uimitor a fost bazat in proportie de 90% pe copierea si spionarea tehnologiei altor producatori auto si angajarea unor specialisti ai lui Audi,Bmw si de la unele marci japoneze investind doar 10% in cercetare,dezvoltare si inovatie.

Este mult mai usor sa progresezi pe munca altora cum a facut Kia,este una din marcile  cu cele mai putine inovatii din industria auto dar are meritul ca pune presiune pe concurenta directa sa isi faca masini mai bune.

+Plusuri 

-au fost primii producatori care au introdus garantia de 7 ani transmisibila de la un propietar la altul in Romania iar cei care cumpara second sub 7 ani pot beneficia de garantie

-design original si interesant mai ales la cele din ultimii 10 ani

-fiabilitate peste media pietei depasind marcile franceze,italiene,unele japoneze sau americane

-preturi bune la second hand in general

-usor de condus

-vizibilitate buna la multe modele

-gama variata de modele si motorizari

-consum redus la unele motoare

-fiabilitate in crestere cu fiecare noua generatie lansata

-plastice rezistente in timp

-fiabilitate cutii de viteze

-confort in general bun

-Minusuri

-revanzare greoaie  din cauza reputatiei scazute a vechilor masini coreene

-devalorizare ridicata la unele modele

-caroserie si vopsea proasta la unele modele din anumite generatii avand probleme cu rugina

-siguranta pasiva si activa redusa la modele mai vechi de 10 ani sub concurenta directa

-scaune cu ergonomie redusa,la multe modele fiind inconfortabile la drumuri lungi

-miros neplacut al interiorului vara ,la modele mai vechi sunt unele modele cu plastice de calitate redusa

-lipsa gamei de utilitare si comerciale pe piata din Romania

-preturi  piese la preturi destul de ridicate

-durata de asteptare uneori la anumite piese este de cateva saptamani

-unele mici probleme electrice sacaitoare care apar si dispar din senin

Daca doriti un model Kia va putem ajuta sa cumparati o masina de care sa va bucurati.Kia nu este pentru cei foarte pretentiosi ce vor premium,sunt masini ce isi fac treaba nu impresioneaza sau creeaza emotie nici pozitiva nici negativa.Pe piata second hand din afara tarii preturile sunt destul de ridicate pentru o marca ce nu este premium dovada ca Kia face masini fiabile .Marca coreeana se deosebeste de Hyundai precum Vw de Audi,are acceasi platforma tehnica.Diferentele tehnice si de dotari sunt minime,diferenta o face designul si orientarea mai mult spre confort.Ca o parere personala Kia par cu un design si imagine de marca mai matura decat Hyundai.

Exista dilema de ce un automobil second hand al acestei marcii este mult prea ieftin sau prea scump uneori?

Cine vrea un automobil second hand in Romania ia in seama acesta marca doar din intamplare fiindca marca nu are traditie.Nu are istorie si ani multi pe continentul european si tara noastra .Sunt destui posesori de permis auto ce nu au condus sau auzit vreodata de Kia.Taberele sunt pro si contra masinilor coreene din doua motive simple.

Primul motiv este lipsa istoriei,traditiei si increderii in acesta marca care vrea sa cumpere un automobil second hand.Al doilea motiv este ca inca confunda sau compare cu marca Daewoo de avea fabrica la Craiova.Unii au avut experiente fericite altii mai putine fericite cu masinile Daewoo.Ce trebuie sa stie toti este ca marca Kia nu are absolut nici o legatura cu vechea marca Daewoo .Singurul aspect este ca sunt tot sud-coreeni in rest nici o legatura.

In tara noastra este un paradox,deseori un automobil second hand Kia este mai ieftin in Romania decat in alte tari europene.O bucurie pentru cei ce vor sa cumpere un automobil second hand dar un necaz pentru cei ce vand.Din verificarile noastre masinile dupa anul 2012 sunt la nivel cu multe marci europene sau asiatice de traditie uneori chiar peste ele.Dintre marcile japoneze doar trei o depasesc,este mult peste marci ca Isuzu,Suzuki,Subaru,Mitsubishi la anii de fabricatie dupa 2012.

Daca ne referim la cele europene ca automobil second hand este o optiune mult mai buna decat Fiat,Ford,Opel,grupul Psa,Renault si altii.Modele dupa acesti ani au beneficiat de garantia de 7 ani Kia fiind la alt nivel calitativ fata de cele vechi.Meritul Kia este ca incerca sa ofere masini calitative si le putem ierta procedeul copy paste .Laudam si criticam Kia cu acceasi masura,suntem echidistanti fata de orice marca.

Consideram ca fara acest procedeu copy paste folosit la scara larga Kia azi nu exista .Intr-un raport de service din S.U.A marca Kia ca automobil second hand figureaza intre marcile de top ca fiabilitate.Suntem inclinati sa credem ca acest lucru este valabil si pentru modele vandute in Europa.Ca recomandare avem motoarele turbo de 1,4 si 1,6 indiferent ca sunt diesel sau pe benzina au dovedit fiabilitate.Despre alte motorizari este greu sa avem o parere pozitiva sau negativa fiind prea putine pe piata la noi.

Concluzie

In testarile noastre unele masini Kia aveau probleme electrice unele fiind minore si din neglijenta propietarilor ce sunt ieftin de reparat dar unii se zgarcesc inutil la lucruri marunte.In lumea auto circula zvonul ca fiind marca zgarcitilor.
La pretul corect pot fi o achizitie buna  daca stii ce sa alegi!

In acest clip video puteti putin din procesul de fabricatie al lui Kia .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *