Analiza auto second hand Mitsubishi!

Istoria Mitsubishi Motors dateaza de  peste 100 de ani, în 1870, un tânăr antreprenor japonez numit  Yataro Iwaski, ce lucra pentru patronul sau Tosa Clan, hotaraste să inceapa o afacere pe cont propriu.Fondeaza o mica companie navală pe care o numeste Tsukumo Shokai.

Compania incepe rapid sa aiba succes, a decis sa  isi extinda activitățile si in alte  domenii noi, industria grea, producția de petrol și oțel, industria chimică, electronice.

În 1917 construieste primul automobil,Mitsubishi Model A, fiind practic copia lui Ford Model T. Peste un an lanseaza pe piata primului camion .In 1932 (FUSO B-46)lanseaza primul autobuz. În prezent  Mitsubishi este impartit in 36 de firme separate care fabrica nave, avioane, petrol, gaz, plastic, fibre sintetice,  produse electronice, software .În 1970 divizia auto a devenit independenta de restul divizilor Mitsubishi.

Mitsubishi Motors Corporation isi are sediul principal în Minato, Tokyo, Japonia.
Acest producator japonez a inceput sa fie foarte cunoscut la nivel mondial odata cu lansarea modelului Lancer ce a participat cu succes la WRC ,diverse raliuri si curse in mai multe tari.

Motoarele Mitsubishi au fost uneori modificate de unele firme de tuning si motorsport fiind aduse pana la 800cai putere.Acest potential este extrem de rar intalnit fiind motoare de cilindree mica nu motoare de peste 5 litri !
Cele mai cunoscute motoare fiind cele pe benzina turbo de cilindree sub 3 litri dar cu puteri impresionante pt capacitatea cilindrica avuta si fiabilitate la nivel ridicat peste multe alte japoneze.In trecutul apropiat au fost rivalul numarul 1 pentru Honda .

Model de succes a fost si Pajero fiind un model de teren off road de dimensiuni mai mari fata de alte masini off road dar cu o fiabilitate si rezistenta in timp foarte buna.
La modele relativ recente unele motorizari diesel au fost de origine Vw,Mercedes iar dupa 2015 au fost cumparati de Renault folosind unele piese de la ei.

Mitsubishi nu a fost in stare sa fabrice un motor diesel eficient si fiabil fiind nevoiti sa cumpere de la altii motoare diesel.In prezent Mitsubishi a renuntat la motoare diesel definitiv,vanzarile au scazut la un minim istoric al marcii din ultimii 18 ani si marca a fost cumparata de alianta Renault-Nissan.Situatia lor a fost similara celor de la Mazda care au fost in acceasi situatie fiind in pragul falimentului si desfintarii.

Diferenta intre Mitsubishi si Mazda este ca la conducerea marcii Mitsubishi au fost cei mai incompetenti conducatori din istoria marcii si cei mai fricosi.Nu au avut inteligenta si curajul celor de la Mazda sa porneasca de la zero in proiectarea,constructia si tenhnologia lor.Dovada cea mai elocventa este ca modele noi de azi Mitsubishi sunt inca depasite tehnologic si cu design invechit .

+Plusuri

-fiabilitate foarte buna unele motoare

-sunet sportiv unele modele

-usor de condus de catre oricine

-agilitate ridicata

-caroserii solide unele modele

-vopsea de calitate in general

-tractiune integrala eficienta

-tractiune integrala disponibila la multe modele

-sportivitate la majoritatea modelelor

-modele suv si pick -up practice

-vizibilitate buna

-preturi mici la second hand

-usor de reparat unele modele

-interioare spatioase

-mecanica simpla la multe modele

-motoare diesel Mercedes foarte bune la modele mai vechi

-Minusuri

-unele motoare diesel vw nefiabile din generatia veche la cateva modele

-probleme electrice uneori grave se poate arde calculatorul masini la Lancer

-gama redusa de motoare si modele

-intretinere scumpa fiind putini mecanici si unitati service ce se pricep la acesta marca

-piese greu de gasit rapid si scumpe

-elemente de caroserie originale greu de gasit in caz de avarii usoare

-unele modele au interioare cu materiale slab calitative

-devalorizare mare

-revanzarea la pretul corect imposibila in afara fanilor marcii

-consum foarte ridicat unele modele

Concluzie

Sunt inca modele Mitsubishi care merita fiecare euro cerut dar si bombe pe roti de care sa uiti ca exista,si iti vor face viata cu ele un chin.Alegerea unei masini bune la pretul corect nu este asa usor de facut fiindca oferta pe piata second hand este redusa fiind mai usor de gasit in afara tarii masini bune.

Cel mai bun model al marcii a fost Lancer,in prezent nu se mai fabrica.In topul celor mai proaste motoare sunt cele diesel de la Vw.Acestea au capacitatea cilindrica de 2litri si puterea de 140 cai putere.Nu recomandam aceste motorizare niciodata.

Unii propietarii de plang la Mitsubishi de probleme dese electrice si arderea calculatorului de bord sau descarcarea bateriei uneori prea repede.

Modelul de oras ,Colt are la unele generatii motor diesel de 1,5litri de origine Mercedes,acesta este fiabil si f economic ofera un cost de intretinere foarte redus desi nu este extrem de silentios.

La masinile verificate de noi deseori am gasit probleme electrice si mai rar probleme mecanice.Problemele electrice sunt relativ ieftin de remediat dar sunt extrem de enervante daca ele vor aparea des.La unele probleme electrice este afectat consumul chiar si cu 3litri la suta de kilometri!

Uneori inexplicabil se ard extrem de des sigurantele de la tabloul electric sunt foarte ieftine de schimbat dar este stresant sa stai des sa verifici si sa le schimbi.La compartimentul motor unele interventii sunt foarte dificile datorita spatiului redus .

Cele mai putine probleme sunt intalnite la motoarele aspirate pe benzina,deci fara turbo,modele putin mai vechi dar solide.

Uneori fanii Mitsubishi aleg Mazda la fel ca fanii Subaru,fiindca nu gasesc uneori masina dorita la Mitsubishi .Este o pata de rusine pentru acesta marca,in trecut cand marca spulbera competitia in raliuri,curse si chiar si la cel mai dur raliu din lume Paris-Dakar ,Mazda era o marca fara stralucire.Au construit masini de strada ce rar aveau rival,pe multe circuite umileau masini dar si cu fiabilitate extrem de solida.

In afara tarii inca mai sunt exemplare intr-o stare foarte buna si la preturi destul de mici pentru calitatea lor.O mica parte din marca japoneaza aveti relatata in acest clip video.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *