Mercedes w176 a class(2012-2018) fiabilitatea la control!

Mercedes w176 este numele de cod intern a lui Mercedes clasa a produsa intre anii 2012-2018 cu un facelift in anul 2015.Generatia w176 mai este numita uneori si ucigasul de Bmw seria 1 pentru ca a umilit-o la majoritatea capitolelor,teste si la fiabilitate,vanzari a facut legea.

Mercedes cu aceasta generatie a schimbat radical directia,fiind un model reproiectat de la zero fata de generatile precedente.Au mers la risc,ori la bal ori la spital iar curajul de a risca a fost rasplatit din plin.Au avut vanzari atat de mari incat au schimbat directia designului la toata gama Mercedes din accel moment.

Puncte slabe

-Trapa panoramică
Au fost semnalate uneori zgomote la rulare și la deschiderea și închiderea trapei.

 -Farurile
La temperaturi scazute de multe ori farurile se aburesc si la cele produse pana in anul 2015 sa observant o matuire a farurilor.Partea buna este se rezolva ieftin acesta problema.

-Capacul  portbagajului
Nu este de calitatea cea mai buna mai ales pentru un Mercedes dar poti trece cu vederea acest capitol este totusi un a class nu alta clasa superioara

 –Alternatorul
In caz de probleme costul sau este de aproape 1500 de euro dar nu au fost inca multe probleme raportate la acest nivel pana in prezent.

-Pretul ca si masina second hand ustura tare la portofel dar nu uita ca noua a costat deseori peste 30.000 de euro deci tot ai economist multi bani!

Doar atat? Din fericire da,nu am uitat nimic de mentionat,este cu adevarat un Mercedes Benz fiabil ,sanatos si solid ca un tanc .La cat de multa tehnologie are inglobata in el este un model uimitor ca nu are semnalate in mod frecvent alte probleme !

Puncte forte

-Isi pastreaza mai bine pretul decat orice alta masina din clasa compacta,Golf 7 ca un singur exemplu elocvent se devalorizeaza mult mai repede

-Arata ca Mercedes daca vrea poate sa-i arate mereu spatele lui Bmw,in acest caz seria 1 este deposit la aproape orice capitol

-Un Mercedes tineresc,plin de viata cum nu a mai facut acesta marca de multa vreme,versiunile sport sunt adevarate bestii .In mana unui sofer talentat pot castiga oricand o proba de raliu iar pe circuit se tin dupa masini de peste 100.000 euro si asta la jumatate din pretul acestora.

-Ergonomie excelenta,gasesti totul la indemana intotdeauna desi ai mai putine butoane decat la modele mai vechi de Mercedes

-Configurata corect poti avea o masina cu inclinatii sportive dar si una confortabila cu tenta de lux in acceasi masina

-Gama extinsa de motorizari,are de unde sa aleaga atat cel mai zgarcit om cat si cel care nu uita niciodata la consumul masinii sale

Note

Caroserie 9

Confort 7,5

Sportivitate 8,5

Siguranta pasiva/activa 10

Dotari 9

Spatiu interior/portbagaj 5

Fiabilitate 9

Motorizari

Motoarele diesel au puteri cuprinse intre 90-177cai putere iar capacitatea cilindrica este de la 1,5litri pana la 2,2 litri.Motoarele pe benzina sunt de la capacitatea cilindrica de 1,6 litri si 102 cai putere pana la 2litri care include si versiunile amg de 360 si 381cai putere.

Ce alegem?

Motorul de 1,5 litri este super economic dar nu il recomandam din trei motive.In primul rand este motorul de Renault 1,5dci putin modificat de catre Mercedes si la acest nivel de pret daca tot esti fript dupa economie cumperi un Renault sau Dacia nu acest a class.In al doilea rand puterea lui fiind mica nu prea te face sa simti ca esti intr-un Mercedes fiind prea lenesa cu acest motor sub capota.In al treilea rand dar nu si ultimul este lipsa lui de rafinament,este destul de zgomotos si cu vibratii destul de mari.

Daca vrei diesel si vrei motorul ideal motorul de 2,1 litri este ideal,ai un compromis excelent intre sportivitate si economie si te vei simti cu adevarat bine.In special la versiunea facelift de 177 cai putere ai sub 8 secunde de la 0-100km iar aceasta valoare inseamna ca niciodata nu vei simti lipsa de putere.

In gama motoarelor pe benzina versiunile de 1,6 cu puterea cea mai mica de 102 cai putere le recomandam femeilor,incepatorilor si celor care conduc majoritatea timpului in oras masina.Relativ economica si super fiabila.Pentru majoritatea soferilor va fi cea mai buna versiunea de 156 cai putere.Celor pasionati de condus,sportivitate si care chiar nu au nici o grija de consum sau costuri versiunile amg sunt geniale.Motoare construite manual,piesa cu piesa si purtand semnatura unui inginer de motoare nu vei gasi niciunde in clasa compacta.

Versiunile amg se bat de la egal la egal pe diverse circuite cu masini precum Porsche,Ferrari iar uneori chiar le si bat pe cele foarte tehnice precum cele din Spania sau Ungaria.Asta la sfert de pret din costul accelor masini indiferent de anul de fabricatie!!!

Concluzie

Mercedes w176 este un model atipic pentru Mercedes in special cel produs pana in anul 2015 cand era destul de sportiva uitand de confort.Cu acest model a vrut sa-i traga o palma zdravana lui Bmw seria 1 dar sa muste o felie cat mai mare din clientii lui Audi A 3 sau Golf 7.Mercedes w176 este modelul ce a pus pe fuga pe clienti traditionali ai marcii datorita faptului ca este mai mult Bmw in caracter decat Mercedes.Mizeaza mai mult pe sportivitate,agilitate decat pe confort,spatiu interior generos .

Desi vanzarile sale mari au uimit chiar si pe cei mai optimisti niciodata nu au pus in pericol vanzarile lui Golf 7 datorita preturilor mai mari in primul rand.In al doilea rand ofera o latura practica mai redusa,avand un spatiu interios si portbagaj mai redus.Daca in cazul unui Golf regula de obicei este ca sotia sau femeile din famile o conduc,acest Mercedes a class este bucuria barbatului .Reuseste sa faca uitate modele sportive ale rivalilor pentru ca niciunul dintre ele nu au la bord atata tehnologie inglobata intr-un mod atat de bine.

Daca in clasa compacta rolul sportivei revenea lui seria 1 de la Bmw de acesta data in fata lui Mercedes w176 nu are nici o sansa sa se impuna nici la acest capitol.Ca un fel de ciudatenie Mercedes nu ofera varianta break iar varianta sedan revine lui CLA.Motiv sa isi smulga parul din cap oficialii Bmw si Audi pentru ca desi Mercedes clasa a de obicei este mai scumpa ca masinile lor intotdeauna a vandut mai multe masini.

In caz ca vrei sa cumperi o masina si nu cunosti cum sa alegi cea mai buna masina care iti este potrivita nevoilor tale nu ezita si apeleaza-ne.Multumim pentru timpul acordat si distribuie acest link in lista ta de prieteni daca iti place ce facem aici si vezi cum se fabrica in acest clip!

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *