Masini sh/analiza second hand Alfa Romeo!

 

Analiza second hand generala a marcii italiene.

Scurt istoric al marci:Alfa Romeo Automobiles S.p.A. este un constructor italian de automobile fondata la 24 iunie 1910, la Milano, compania a fost implicată în construirea de mașini de curse din 1911.

De ce aceasta marca nu mai este de succes si tot mai multi oameni evita sa cumpere o Alfa Romeo indiferent de buget?

Probleme electrice frecvente,probleme mecanice si existenta a tot mai putini mecanici ce se stiu sa repare Alfa Romeo in ultimii 18 ani a facut ca valoarea de revanzare sa fie extrem de scazuta si interesul potentialilor clienti sa scada chiar si fanii marci alegand alte marci.Exista o zicala in lumea auto des folosita ,cumperi Alfa devii mecanic la cat de des o repari .Speram sa o faca uitata aceasta expresie noile modele ce vor aparea.

+Plusuri

-unele versiuni sportive au motoare derivate din cele de Ferrari,fiind unele motoare aproape identice

-modele sportive apreciate

-noile generatii de modele sunt mai calitative decat vechile modele

-design original,sportiv

-placere mare la condus

-pastreaza traditia sportiva a marcii

-pe piata second hand au preturi foarte atractive modele de peste 5 ani vechime

-interioare la modele mai noi cu materiale de calitate

-fiabilitate in crestere cu fiecare nou generatie lansata

-sunet sportiv

-cutii de viteze precise si fiabile

-esp permisiv decuplabil in mai multe trepte la unele modele

-consum redus la diesel

-motoare diesel fiabile dar pretentioase

-motoare pe benzina performante

-Minusuri

-intretinere scumpa la multe modele

-consum ridicat la motorizari pe benzina

-piese scumpe si greu de gasit,adus repede in service

-probleme electrice dese la modele mai vechi

-suspensii sensibile la drumuri proaste fiind fragile

-confort redus la multe modele

-unele materiale la interior de Fiat

-devalorizare mare la revanzare

-greu de revandut in tara noastra

-foarte greu de gasit in tara noastra elemente de caroserie originale in caz de avarii minore

-modele mai vechi au probleme cu rugina

Diferenta dintre masini sh Alfa Romeo si alte marci este ca marca italiana are design si solutii tehnice ciudate uneori.Pentru a schimba un far,caseta de directie sau alte componente la Alfa Romeo trebuie sa desfaci multe altele.Durata si costul reparatiei este de obicei mult mai mare ca in cazul altor masini sh.

Alfa Romeo a fost curtata intens o periodata de grupul Vag(vw) cand nu avea in propietate marca spaniola Seat.Alfa Romeo apartine grupului Fiat iar sefii marci au refuzat propunerea marcii germane.Timpul a trecut,Seat a devenit dintr-o marca no name necunoscuta la nivel european o marca de succes .Alfa Romeo au avut cifre de vanzari din ce in ce mai mici anual.

Alfa Romeo de doua decenii tot promite ca isi revine ca vanzari si fiabilitate,promisiunea acesta sa lasat asteptata.Vanzarile au ajuns in 2018 la un minim istoric al marcii Alfa Romeo fiind serios amenintata de faliment si desfintare.Fiat este in acceasi situatia iar alianta cu marcile americane Jeep si Chrysler nu se bucura de mare succes.

In prezent cauta disperati aliante cu orice constructor sa mai diminueze din pierderi si sa isi mareasca veniturile pentru a reinvia si devenii de succes.Consideram ca au facut o mare greseala ca nu acceptat propunerea germanilor sau altor constructori ce voiau sa investeasca.Greseala din prezent o consideram ca nu au luat exemplul lui Mazda.

La noile modele nivelul calitatii a crescut fata de vechile modele dar nu exagerat de mult.Acest lucru se reflecta si in perioada de garantie acordata la masinile noi.Pentru doritorii de masini sh  ce vor Alfa Romeo din nefericire situatia nu este deloc roza.Sunt putine modele si putin fiabile iar asta duce la situatii neplacute.Am asemana Alfa Romeo un fel de Bmw italian,asa era numita uneori in cercurile de pasionati auto.Vedeti interioarele masini italiene si cele de Bmw si o sa observati un interior mult mai sportiv si frumos desenat fata de Bmw.Acest lucru este valabil si la modele noi ale marcii italiene,cele mai puternice motoare au piese si motoare de origine Maseratti si Ferrari.

Pe circuitele de curse versiunile de varf Quadrifoglio nu prea au rivali la nivelul lor de pret.Pasionatii marcii italiene ce nu au bani de masini noi sunt nevoiti sa aleaga masini sh.Multi dintre ei cumpara alte marci,pentru ca gama este mult prea mica si oferta redusa.

Ne este aproape imposibil sa va facem o recomandare anume despre un model ce merita luat in serios pentru cumparare.Daca nu aveti minim 7000 euro pentru o masina second Alfa sansele sunt mici.Peste 7000 euro exista uneori unele oferte de masini bune ce au fost foarte bine intretinute.

Peste 10.000 euro exista posibilitatea de a gasi modelul Giulia iar la peste 18.000 euro Stelvio.Este greu de ales intre cele doua modele dar daca bugetul este generos recomandam Stelvio.Are interiorul mult mai spatios,calitativ dar daca nu iesiti deloc in afara asfaltului ajunge si Giulia.

Alt avantaj al lui Stelvio este capacitatea de tractare dubla fata de Giulia,poate tracta pana la 3tone remorci.De modele ca 147,156,159,Brera,Giuletta,Mito puteti sa uitati fiabilitatea este precara.Cumparati orice alta marca sau mai asteptati,strangeti bani pentru Giulia sau Stelvio ca sa nu fiti dezamagiti ca la alte modele Alfa.

Accele modele mai vechi sunt precum o femeie frumoasa dar foarte dificila si pretentioasa,dupa o perioada te va enerva si plictisii.

Din verificarile noastre foarte putine masini Alfa Romeo au fost in stare tehnica buna ,unele fiind si din vina propietarilor neglijenti ce nu stiu cum se intretine o Alfa Romeo.Acesta marca italiana este o alegere buna daca ai multa rabdare si pricepere sa cauti un model sanatos fara probleme.O caracterizare in cateva cuvinte ar fi ca este un Fiat mai scump,mai frumos,dotat dar cu gene de Ferrari,unele modele bat Bmw litera M in conditii de competitie.Fani Bmw nu provocati o Alfa Romeo versiune sport ,riscati sa pierdeti!

Primul nostru clip pe youtube,scuzati emotiile si greseliile de incepator.Vom cauta sa marim calitatea clipurilor ,daca va pricepeti la partea de editare audio-video lasati sugestiile voastre sau dati un email,poate vom colabora la alte clipuri sa iasa cat mai bune.Va multumim pt timpul acordat,Am incercat sa sun multi ce se ocupa de editare si toti ma abureau,ca sunt ocupati,nu se baga .O sa invat de unul singur daca alta cale nu exista momentan.🕕
https://www.youtube.com/watch?v=aTWvZEy54Lo

In linkul de jos o sa vedeti evolutia marcii de la infintare pana in prezent fiind prezentate majoritatea modelelor.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *